Blog

Skadarsko jezero – Jednostavan način života uz zapanjujuću floru i faunu

13.06.2024

Shkodra, Shkodër ili Scutari, poznatije pod imenom Skadarsko jezero je najveće jezero u Jugoistočnoj Evropi, smješteno na granici Crne Gore i Albanije. Crnogorski dio jezera površine 400 kilometara kvadratnih predstavlja nacionalni park, sa izuzetnom raznovrsnošću flore i faune.Na samo korak od glamuroznih plaža  i užurbanog glavnog grada, ova crnogorska regija se izdvaja po umjetnosti vinarstva, specifičnim kulinarstvom i ogromnim istorijskim značajem.Zaljubićete se u ležerni, jednostavni način života i jedinstvene osobine regije Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Pročitaj članak

Planinarenje na sjeveru Crne Gore

31.05.2024

Ako želite da upoznate pravu Crnu Goru, zaputite se ka njenim planinama. Mnoge od njih su udaljene samo nekoliko sati vožnje jedna od druge, sa rutama različite težine i karakteristika koje odgovaraju Vašim željama. Sezona planinarenja u Crnoj Gori traje od marta do oktobra, dajući Vam mnogo vremena za istraživanje. Tokom ljeta, sjever je odličan izbor za planinarenje, a u nastavku se nalaze naši predllozi mjesta koje bi trebalo posjetiti u ovoj regiji.

Pročitaj članak

Crnogorska kuhinja

01.01.2024

Tradicionalna crnogorska kuhinja se razvijala pod uticajem italijanske, turske, mađarske i mnogih drugih, što obećava bogato kulinarsko iskustvo za posjetioce. Uprkos veličini zemlje, njen specifičan geografski  položaj donosi je je raznovrsne lokalne specijalitete. Planinski sjever, obalni jug i centralni predio imaju različite kulinarske stilove, pa ćete, gdje god da krenete, otkriti nova, ukusna jela napravljena od svježih, lokalnih sastojaka.

Pročitaj članak

Planiranje putovanja u Crnoj Gori

17.02.2023

Crna Gora je mala, država, poznata po netaknutoj prirodi, kulturnim bogatstvima i mnoštvu avantura koje nudi. Sve ovo je čini savršenom destinacijom za putovanja. Uprkos izazovima koje sa sobom nose uski planinski putevi, putovanje autom predstavlja savršen način za istraživanje ove mediteranske države.Znamo koliko planiranje putovanja zna da bude stresno, i zato smo pripremili nekoliko savjeta koji će Vam pomoći da kreirate nezaboravan odmor u Crnoj Gori.

Pročitaj članak

Boka Kotorska – Slavna istorija i priroda koja oduzima dah

17.01.2023

Bokokotorski zaliv (Boka Kotorska) je poznat kao najjužniji fjord u Evropi. Pored toga, ono što ga čini poznatim je i kristalna voda, nedokučive planine i reputacija jednog od najljepših zaliva u svijetu.Kulturna dešavanja, istorijske bitke i osvajanja antičkih civilizacija Grčke i Rima su oblikovale ovu oblast, i stvorile neprocjenjive spomenike kulture i istorije kakve imamo danas.

Pročitaj članak

Crnogorske plaže

22.01.2021

Svakog ljeta, turisti sa svih krajeva svijeta dolaze u Crnu Goru po svoju dozu vitamina D. Pješčane plaže u Budvi, divlja mjesta u Ulcinjskoj rivijeri i stjenovita područja u Kotorskom zalivu čine gotovo 300 kilometara raznolike obale koja nudi nešto zanimljivo za svakoga. Ako tome dodate posjetu jezerima i rijekama u centralnom i sjevernom dijelu Crne Gore, dobićete raskošan odmor! Da bismo Vam olakšali planiranje, napravili smo listu plaža u Crnoj Gori koje morate posjetiti.

Pročitaj članak

Korona virus informacije

05.05.2020

Svjesni smo da izbijanje COVID-19 (koronavirusa) ima veliki uticaj na sve oblasti našeg života i da bi trenutna situacija mogla izazvati strah među našim klijentima. Zato želimo da znate:

Pročitaj članak

Vožnja u Crnoj Gori

30.11.2019

Vožnja u Crnoj Gori ima brojne prednosti u odnosu na javni prevoz, posebno kada je u pitanju udobnost i mogućnost posjete udaljenim lokacijama. Iznajmljivanje automobila u Crnoj Gori je jednostavnije i povoljnije nego u mnogim evropskim državama, što ga čini pogodnim za putnike. Međutim, postoje neke korisne stvari koje bi trebalo imati na umu kako biste izbjegli nevolje na putu.

Pročitaj članak

Podgorica – kultura ispijanja kafe u koju ćete se zaljubiti

15.11.2019

Podgorica je najgušće naseljen grad u Crnoj Gori i njen politički, kulturni i društveni epicentar. Iako najčešće predstavlja samo usputnu stanicu do nekih poznatijih djelova države, Podgoricu ne bi trebalo zanemariti. Pored kulture ispijanja kafe u koju ćete se zaljubiti, u gradu ćete pronaći mnogo kutaka prirode vrijednih pažnje, a ako odlučite da istražite i okolinu Podgorice, Vaša radoznalost će biti zadovoljena mnogim neobičnim mjestima.

Pročitaj članak

Nacionalni park Durmitor – jedinstvena prirodna ljepota

08.08.2019

Nacionalni park Durmitor je jedno od najvećih čuda prirode u cijeloj Evropi. Fascinantan pejzaž i impresivno geološko nasleđe ove oblasti su je je učinili dijelom UNESCO-ve Svjetske baštine.Durmitorski vrhovi, kanjon Tare i bistra jezera okružena nepreglednim borovim šumama nude jedinstvenu priliku za odmor. Bilo da ste ljubitelj planinarenja, biciklizma, raftinga ili tražite bijeg u netaknutu prirodu, Durmitor je mjesto koje morate posjetiti.

Pročitaj članak

Vodič za Ulcinj – skriveni dragulj crnogorske obale

14.07.2019

Ulcinj je grad stvoren za istraživanje crnogorske obale i uživanje u istorijskim, sportskim i aktivnostima u prirodi. Blizina drugih primorskih gradova poput Bara, izletišta poput Ade Bojane i granica sa Albanijom pruža priliku za planiranje sjajnog odmora, uz sve što Ulcinj nudi.

Pročitaj članak

Bar

27.04.2017

Crna Gora - magičan spoj mora i planina, pružiće vam nesvakidašnju priliku da se probudite u drvenoj kolibi okupanoj sniježnom bjelinom, a da u san utonete u nekom od čarobnih gradića na obali Jadranskog mora, opijeni mirisom mora.

Pročitaj članak
Izborom vozila
Vaše putovanje kreće!
Rezervišite