Crnogorske plaže

602507aea012d.jpg

Svakog ljeta, turisti sa svih krajeva svijeta dolaze u Crnu Goru po svoju dozu vitamina D. Pješčane plaže u Budvi, divlja mjesta u Ulcinjskoj rivijeri i stjenovita područja u Kotorskom zalivu čine gotovo 300 kilometara raznolike obale koja nudi nešto zanimljivo za svakoga. Ako tome dodate posjetu jezerima i rijekama u centralnom i sjevernom dijelu Crne Gore, dobićete raskošan odmor! Da bismo Vam olakšali planiranje, napravili smo listu plaža u Crnoj Gori koje morate posjetiti.

Budva 


U okolini Budve pronaći ćete najpopularnije plaže u Crnoj Gori, sa plažnim barovima, hotelima, klubovima i rekreativnim sadržajima. Veliki broj plaža je organizovan, sa ležaljkama i suncobranima, ali postoje i mirnija mjesta, idealna za putovanje sa porodicom i uživanje u miru pored mora.


Jaz

Ovo je šljunkovita plaža nedaleko od Budve, sa predivnim pogledom na otvoreno more i kristalno čistom vodom. Jaz je jedna od najdužih plaža u Crnoj Gori, popularna za kampovanje, sunčanje, kao i za sportove na vodi. Jaz je bilo mjesto održavanja značajnih muzičkih događaja, poput Sea Dance-a, trodnevnog ljetnjeg muzičkog festivala.


Kamenovo

Šljunkovita plaža koja se nalazi na putu za Sveti Stefan, poznata po nevjerovatnoj tirkiznoj vodi. Mnogo plažnih barova je smješteno ovdje i u sezoni je dosta prometna, ali vrijedna posjete, čak i ako više volite mirnije plaže.


Sveti Stefan

Stari grad pretvoren u ljetovalište svojim gostima nudi luksuzni boravak na plaži. Ostrvo je otvoreno samo za goste odmarališta, ali šljunkovite plaže koje se nalaze sjeverno i južno od ostrva otvorene su za javnost, uz naknadu.


Mogren

Divna, uvijek posjećena pješčana plaža zaklonjena liticama, sa stjenovitim planinama koje dijele plažu na dvije manje, i plitkim vodama bogatim morskim životom. Brzo ćete pronaći mjesto na nekoj od brojnih ležaljki i osvježiti se u plažnim barovima uz modernu ljetnju muziku.


Drobni Pijesak

Ovo je pješčana plaža sa karakterističnim žutim pijeskom, koja se nalazi sjeverno od Petrovca. Ovih 250 metara plaže, okruženih maslinjacima, idealni su za uživanje u prirodi, ronjenje ili jednostavno odmaranje na ponti.


Ričardova Glava

Otmena šljunkovita plaža nadomak zidina starog grada u Budvi je omiljeno mjesto Crnogoraca za vikend kafu. Ovo je i popularno Instagram mjesto, pa ne zaboravite da napravite koju fotografiju. Plaža vrvi od posjetilaca većinu godine, pa je nekad teško pronaći mjesto.


Bečići

Bečići su prostrana pješčana plaža udaljena 2 kilometra od Budve, takođe popularna među mještanima. U blizini se nalazi intimnija, manja plaža Rafailovići, koju pretežno posjećuju porodice. Ovdje ćete pronaći hotele sa privatnim kupalištima, u slučaju da želite vlastiti plažni kutak.


Ploče

Nekada kameniti, nepristupačni teren je pretvoren u kaskadu betonskih ploča koje vode direktno do mora. Ploče su poznate po plažnim žurkama i događajima, a ovdje se nalaze i restorani i kafići u kojima se možete opustiti.


Slovenska plaža

Organizovana, ali uvijek puna plaža u blizini starog grada Budve je ispunjena restoranima, barovima i glasnom muzikom. Nudi mnoštvo turističkih aktivnosti, pa se možete oprobati u parasailingu, vožnji glisera, ronjenju ili nekoj drugoj aktivnosti po Vašem izboru.